İsmet YILMAZ

06.02.2016


GÜRÜN'ümüzün gururu,
Milli Savunma Bakanımız
Sn. İSMET YILMAZ beyin,
Meclis Başkanlığına seçilmesi.
Devletimize,milletimize ve de
Sivasımıza hayırlı olsun
ALLAH utandırmasın.

SAYIN İSMET YILMAZ'IN MECLİS KONUŞMASI

Omuzlarıma yüklediğiniz görev nedeniyle hepinize ayr ayrı teşekkür ediyorum. Milli Savunma Bakanlığı görevim de hukuken sona ermiştir. Görevde kaldığım süre üzerince, tam bir tarafsızlıkla hizmet etmeye çalışacağımı garanti ediyorum. Destek ve uyarılarınız için teşekkür ederim. İlk cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu Meclis'te çalışmış tüm vekilleri, başkanları şükranla yad ediyorum. Yeni yasama döneminin hayırlı olmasını diliyorum.
Bu Meclis gazi Meclis'tir. Burası demokrasinin kalbidir. Bize düşen Meclis'in itibarını en yüksekte tutmaktır. Yapacak çok işimiz ancak çok az zamanımız var. Kum saati işlemektedir. Bu da bize Meclis'in her anını değerlendirmemiz gerektiğini göstermektedir. Milletimiz öncelikle yeni bir anayasa beklemektedir. Bu yeni anayasayı birlikte yapmamız gerekmektedir. Evrensel değerlerle birlikte yeni anayasanın ömrü uzayacaktır.
Toplumsal çeşitliliği koruyarak barış içerisinde yaşanacak bir siyasal düzeni tahkim etmek de bu Meclis'in görevidir. Çoğulculuk herkesin kendi kimliği ile toplumsal ve siyasal yaşama katılmasıyla mümkündür. Adalet, eşitlik, özgürlük ve insan hakları gibi evrensel değerleri benimseyen bir Türkiye ile geleceğimize umutla bakabiliriz. Yüce Meclis'i saygı ile selamlıyorum.

SYN İSMET YILMAZIN
HAYATINADA BİR GÖZ ATALIM

1961 yılında dünyaya gelen İsmet Yılmaz, Sivas ,GÜRÜN doğumlu.
1982 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Denizcilik Meslek Yüksekokulu makine bölümünü ve 1987 yılında da İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. 1990 yılında İsveç Malmö Dünya Denizcilik Üniversitesinde Master derecesini "Gemi İşletmeleri Teknik Yönetimi" alanında yaptı. 2002 yılında Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel Hukuk Ana Bilim dalında, Özel Hukuk alanında Yüksek Lisansını tamamladı. 20 yıl kamuda ve özel şirketlerde Denizcilik sektöründe Mühendis ve Müşavir Avukat olarak hizmet verdi. 31 Aralık 2002 ile 8 Mayıs 2007 tarihleri arasında Denizcilik Müsteşarlığında Müsteşar olarak görev yaptı.
2007 yılında 8 Mayıs - 29 Ağustos tarihleri Ulaştırma Bakanlığı görevini yürüten Yılmaz, 2011 Milletvekili seçimlerinde AK Parti'den aday oldu ve seçildi. İsmet Yılmaz 6 Temmuz 2011'den bu yana Milli Savunma Bakanı görevini üstlendi.
Yılmaz evli ve 3 çocuk babasıdır.
İşte şimdide TBMM Başkanımız.

01 Haziran 2015 Çarşamba
Şair:Süleyman Özpınar.




Bu şiirin her türlü telif hakkı kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin almadan kopyalanması 5846 sayılı fikir ve sanat eserleri yasasına göre suçtur.